Terugblik 2018

Boot Koffie in Amersfoort serveert de beste koffie van Nederland

Koffiebar Boot Koffie in Het Lokaal in Amersfoort is de nieuwe nummer één in de Misset Horeca Koffie Top 100, de jaarlijkse ranglijst van de beste koffieserverende horecabedrijven van Nederland. Het is de 7e keer dat horecavakblad Misset Horeca de lijst samenstelt. De Koffie Top 100 is maandagavond 24 september bekendgemaakt.

Uit het juryrapport: ‘Weinig namen in de Nederlandse koffiewereld dwingen zoveel respect af als Boot, dat al 45 jaar koffie brandt en in Baarn ook al heel lang een koffiewinkel heeft. De jury werd omver geblazen door de diepe smaken van filterkoffie van Panama Finca Hartmann Natural bij de Boot-dependance in Het Lokaal in Amersfoort, waar ook de koffie gebrand wordt. In de fenomenale filterkoffie, geserveerd in een verwarmd wijnglas, proeven we amandellikeur, rokerige whisky, kersen, aardbeien, bramen en marsepein, wát een tango aan aroma’s. Technisch perfect bereid en prachtig in balans. Ook de andere koffies zijn hier heel erg goed. De koffiekennis is torenhoog, de liefde voor koffie zit diep.’

Na Boot Koffie staat Capriole Café in Den Haag op twee en East57 in Amsterdam op plek drie. De nummer één van vorig jaar, Josephine Coffee in Arnhem, staat een jaar in de eregalerij en is dit jaar niet beoordeeld. Naast de top-3 werden awards uitgereikt aan de Parel van het Jaar, de Mooiste Koffievenue en de winnaar van de Publieksprijs. De Parel van het Jaar is een erkenning voor een medewerker die enorm positief opvalt, dit jaar is dat Minette Fleuren van Babbels in Gennep. De award Mooiste Koffievenue (mooiste interieur) in de Koffie Top 100 gaat naar Capriole Café in Den Haag en de Publieksprijs is gewonnen door De Tuynkamer in Hoorn. In totaal zijn voor de Publieksprijs online ruim 17.000 stemmen uitgebracht.

De volledige ranglijst en al het nieuws over de Misset Horeca Koffie Top 100 vind je op missethoreca.nl.

Organisatie

Partners

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Misset Horeca Koffie Top 100? Neem dan contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.